Obiectivele pe care şi le propune o societate responsabilă depăşesc resursele şi competenţele administraţiei publice. Participarea şi responsabilitatea tuturor nu este o opţiune, ci o condiţie pentru a prezerva mediul economic şi mediul natural - cultura şi civilizaţia. Angajamentul şi obiectivele CEDD se înscriu în această perspectivă.

 

 .


                                                                                                                                                           

 

          

 

Biroul European De Mediu (EEB)  a fost  înființat  în  anul 1974, iar în momentul  de faţă  este cea mai mare coaliție   pentru  organizațiile  de mediu din Europa. Ceea ce îl face să  iasă în evidență este  expertiza pentru o  mare parte din  problemele mediului, de la biodiversitate la deșeuri, nanotehnologie, produse chimice, ecologie, schimbări climatice și multe altele.

 

  EEB organizează  cu regularitate întâlniri între  grupuri cu membrii organizaţiilor, axându-se  pe problemele importante de mediu, pentru a promova  problemele și nevoile comunităților la nivel european. Membrii biroului european dialogheză constant cu instituțiile europene (Comisia, Parlamentul și Consiliul) pentru armonizarea eforturilor depuse spre îmbunătățirea sau protejarea legilor de mediu din Europa .

  Sunt furnizate în permanenţă publicului, membrilor şi instituţiilor europene informaţii, articole, rapoarte și lucrări actualizate. De asemenea, se   pot oferi  comentarii  de specialitate, analize și recomandări cu privire la cele mai recente probleme legate de mediu.

  Modul de abordare intersectorială pentru soluționarea problemelor este un aspect al Biroului European de Mediu. Spre  exemplu,  în calitate de membrii principali ai  Alianței,   lucrează  alături de sindicate și organizații sociale pentru a promova durabilitatea. Pe o bază ad-hoc, de asemenea, lucrează cu acele companii și organizații sectoriale  care provin  din zonele de deșeuri și politica de produs.

  Pentru mai multe informatii puteti accesa site-ul:  http://www.eeb.org/


Next
Next
Previous

CEEP

Next